Акция "Усмихни българско сърчице 2020"
Благотворителност, Инициативи, Успешни Истории

Акция „Усмихни българско сърчице 2020“

Дойде време да се отчетем пред вас за поредната успешна акция, която проведохме тази пролет „Усмихни българско сърчице 2020“.
 
Само за около два месеца, с помощта на магазин Малинчо и подкрепата на българите , живеещи в Чикаго, успяхме да съберем 1145 lb. запазени и нови дрехи,обувки и играчки, които заминаха за Родината и ще зарадват много български семейства!
 
Акцията ни беше обявена само за детски дрехи, но интересът беше голям и ни се обадиха и хора, които предоставиха много нови и запазени дрехи и за възрастни.

Така се свързахме с още хора и организации в България и нашето дарение беше разпределено между:

гр.Пещера- 383 lb-до общински отдел за социално подпомагане -дрехи и обувки за деца и нуждаещи се възрастни хора;
с.Дългопол,Варненско-БЧК, 340 lb дрехи и обувки за нуждаещи се деца и възрастни хора;
гр.Русе- 333 lb детски дрехи, обувки и играчки до Валентина Падалски която чрез своята страница във фейсбук изпраща детски дрехи и играчки на всички желаещи български семейства,
УМБАЛ „Св.Марина“ Варна- 20 lb за детско психиатрично отделение/пъзели и игри/;
с.Дисевица,Плевенско- 35 lb дрехи за социално слаби деца;
с.Езерово,Варненско-. 34 lb дрехи и обувки за момче,кръгъл сирак.

За България заминаха общо 27 кашона с дарения, а заплатената стойност за транспорт е 1600$. Парите са част от предоставените ни средства, събрани от българските жени в Чикаго на Женското Осмомартенско Парти , проведено на 7 март 2020г. Тук ,на страницата ни ще качим и снимки на хората, които заедно с вас ще зарадваме, веднага ,след като получат даренията. Бъдете здрави и добротворци! Ние ще продължаваме да сме връзката между вас и хората в нужда , защото това ни помага да дишаме по-леко и е безценна храна за душата!

До нови срещи, приятели и БЛАГОДАРИМ на всички участници и помощници в нашата кампания! Бъдете здрави!

 
ХУБАВИТЕ НОВИНИ прадължавят!
Днес получихме и тези снимки от старшата сестра на Детско Психиатрично Отделение към УМБАЛ „Света Марина“ Варна. Получените пъзели от нашата акция „Усмихни Българско сърчице“ вече се ползват от децата в отделението.
Още веднъж на всички дарители от Чикаго :
Сърдечно благодарим!